USA 2010 #5

Vanuit een Tiroler-stijl hotel in Ketchum, Idaho (het bekende wintersportgebied Sun Valley) het overzicht van onze afgelopen dagen:

We hebben Yellowstone verlaten onder een stralende zon, maar bij het binnenrijden van Grand Teton National Park begint de lucht te betrekken. We gaan toch een stuk rond het meer Jackson Lake wandelen, en weten nog redelijk droog de auto weer te bereiken. Direct daarna begint het echter te onweren en te stortregenen. De rest van de dag hebben we de bezoekerscentrums bekeken en toch nog wat wilde dieren gezien. De volgende dag is het echter stralend weer en gaan we eens goed op pad. Het begint al snel goed als we een baby eland langs de weg zien staan.

Baby moose

Bij het meer Jenny Lake gaan we een lange wandeling maken naar de verborgen watervallen (“Hidden Falls”). Onderweg komen we een hert tegen die 3 meter van ons vandaan staat te grazen, en een paar vechtende marmotten.

Fighting marmots

Uiteindelijk komen we aan bij de watervallen, die de moeite meer dan waard blijken te zijn.

Hidden Falls

Daarna begint de lange wandeling terug. De Grand Tetons zijn overigens prachtige bergen waar je prachtige fotos kunt maken zolang de zon schijnt 🙂

Grand Teton

Vanochtend zijn we weer verder gereden, ditmaal dus naar Ketchum. Het eerste stuk was een prachtige rit waarbij de auto flinke toeren moest maken om de bergen op te rijden, en waarbij we vervolgens stevig moesten afremmen bij de 10% daling. Dat het daarbij sneeuwde maakte het natuurlijk helemaal spannend.
Onderweg zijn we gestopt bij EBR-1, de eerste kerncentrale ter wereld die energie opwekte.

EBR-1

Toch wel bijzonder om binnen in een kerncentrale rond te lopen en overal aan te mogen zitten. Hopelijk zijn we niet al te veel bestraald 😉

EBR-1 Control room

Vervolgens zijn we naar het Craters of the Moon National Monument gegaan. Dit park lijkt op het maanlandschap (vandaar de naam) maar is ontstaan door meerdere vulkaanuitbarstingen. Een heel apart gebied waar je goed kunt zien wat een vulkaan allemaal kan aanrichten.

Craters of the Moon

Inmiddels zitten we dus in Ketchum. Morgen gaan we wandelen in de Sawtooth Mountains en het kleine western stadje Stanley bezoeken (met maar liefst 75 inwoners).

later meer…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.