Canada #4

Dag 8: Maligne Lake en omgeving
Na 6 dagen boven de 30 graden en gisteren 29 graden worden we vandaag ineens getrakteerd op slechts 14 tot 18 graden en veel bewolking. Af en toe regent het maar niet genoeg om een paraplu nodig te hebben.
Vandaag gaan we de omgeving van Maligne Lake bekijken. Eerst komen we nog langs Medicine Lake.

Medicine Lake, Jasper

En vervolgens komen we bij het eindpunt van de weg uit, Maligne Lake.

Maligne Lake, Jasper

Hier parkeren we de auto en gaan een wandeling van 5 kilometer door het bos maken. Om de 10 meter roepen we iets om zo de beren en wolven te waarschuwen die hier in de buurt zitten. Halverwege komen we bij twee kleine meertjes aan.

Mona Lake

Na de wandeling rijden we op ons gemak dezelfde weg weer terug en vinden weer een mooi picknick plekje.

Jasper NP

Bij Maligne Canyon gaan we opnieuw wandelen. De route leidt ons over een hele rits bruggen over de smalle canyon, terwijl het woeste water 30 tot 40 meter onder ons voorbij raast.

Maligne Canyon

En natuurlijk komen we bij alweer een waterval aan.

Jasper NP

We stappen weer in de auto, en na een paar kilometer ziet Jan iets zwart in de berm. Onze vijfde zwarte beer in vijf dagen tijd. Deze besluit om ons heen te lopen en steekt achter ons de weg over.

Black Bear #5

Voordat we terug naar het stadje rijden besluiten we nog een klein stukje te lopen, ditmaal met avontuurlijke brug.

Jasper NP

Net voordat we Jasper weer inrijden zien we ineens weer Wapiti herten, ditmaal met heel veel kleintjes erbij. Na wat speurwerk vinden we een mooie plek om foto’s te maken.

Elk

Dag 9: Muggen, muggen en nog meer muggen
De volgende dag begint erg bewolkt maar het klaart al snel op. We zitten net in de auto als we al twee mule deer zien langs de weg. Helaas schrikken ze van een voorbij denderende truck en zijn weg voordat we een foto hebben kunnen maken. Even verderop hebben we meer geluk. Een groot Wapiti hert zwemt daar een brede, snelstromende rivier over, iets wat we nog niet eerder hebben gezien (behalve in natuurdocumentaires).

Elk crossing the wild river

We willen Miete Road gaan bekijken en daar gaan wandelen. Maar als we aankomen worden we omringd door gigantische zwermen muggen. Zodra de autodeur opengaat vliegen er al 25 naar binnen. We stappen snel weer in en rijden door naar Miete Hotsprings. Hier komen drie (naar zwavel ruikende) bronnen met warm water uit de berg. Ook hier weer absurd veel muggen. We zien een park ranger bedekt in een soort imker kleding, die zo snel mogelijk weer haar auto inspringt. Diana blijft dan ook maar in de auto zitten. Jan loopt wel de 1,5 kilometer heen, en daarna weer terug om de bronnen te zien en de ruines van de oude badhuizen.

Jasper NP

Miete Hotsprings ruins

Op de terugweg doen we een nieuwe poging om de Pocahontas trail te lopen, maar Diana maakt al snel rechtsomkeer vanwege de muggen. Jan weet tussen de muggen door nog een paar foto’s te maken van de ruines van het mijnbouw-dorp dat hier vroeger stond.

Pocahontas ruins

Omdat dit deel van het park dus te veel muggen bevat besluiten we opnieuw Maligne Road te volgen, waar we de vorige dag ook al waren. Al snel zien we weer een groot Wapiti hert, nu van wel heel dichtbij.

Elk

Vervolgens gaan we terug naar de Icefields Parkway. 200 meter voorbij de entree van deze weg komen we in een bear jam (“beren file”) terecht. Een eindje vanaf de weg loopt een zwarte beer met twee kleintjes. De moeder beer houdt zich redelijk verscholen achter de bomen en struiken maar een van de kleintjes komt ineens door het open veld gerend.

Black bear cubs!

Daarna gaan we de Valley of the Five Lakes wandeling lopen. Deze wandeling is 4,5 kilometer en wordt als gemakkelijk beschreven. Maar bij 28 graden in de volle zon continu berg-op, berg-af lopen is toch echt niet zo gemakkelijk. Gelukkig zijn er onderweg wel erg mooie meertjes te zien.

Valley of the five lakes

Valley of the five lakes

Als laatste gaan we nog naar Patricia Lake kijken, wat vlakbij het stadje Jasper ligt, voordat we gaan eten.

Patricia Lake

Morgen verlaten we ons bed & breakfast (van een hele leuke Canadees/Oostenrijkse vrouw) en rijden we naar Clearwater in de provincie British Columbia.

Lees hier verder…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.