Canada #5

Dag 10: Jasper naar Clearwater
Op onze tiende dag in Canada verlaten we Jasper en reizen we door naar het dorpje Clearwater. Onderweg stoppen we op verschillende plaatsen, waaronder Mount Robson, waarvan de top vandaag nog in de wolken ligt.

Mount Robson

Ook stoppen we bij Rearguard Falls, waar in de late zomer de zalm de waterval over probeert te springen (tegen de stroming in). Vandaag zien we echter geen zalm.

Rearguard Falls

Als we na drie uur rijden in Clearwater aankomen gaan we eerst winkelen in de plaatselijke supermarkt. We kunnen nog net de verleiding weerstaan om een 2-kilo pot pindakaas te kopen.

2 kg peanut butter

Het dorpje Clearwater ligt tegen het provinciale park Wells Gray aan. Wij verblijven midden in het park. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op de vallei en zien direct een spectaculaire waterval.

Wells Gray

Spahats Falls

Ook zien we Dawson Falls, wat ook wel mini-Niagara Falls wordt genoemd.

Dawson Falls

Dag 11: Wells Gray
De volgende dag gaan we verder het park in. De eerste stop is Helmcken Falls, met 141 meter een van de hoogste watervallen van Canada.

Helmcken Falls

We maken ook een wandeling van 5 km langs de ruine van een oude boerderij. Onderweg komen we verse poep van een grizzly beer tegen maar (gelukkig) zien we de beer niet op het smalle pad.

Ruins of Ray Farm

Een eindje verderop kunnen we een flinke klim maken om vandaar uit de vallei te bekijken.

Osprey Viewpoint

Voordat we gaan eten ‘s-avonds gaan we nog een keer langs bij Helmcken Falls.

Helmcken Falls

Dag 12: Clearwater naar Cache Creek
Vandaag rijden we door naar het dorpje Cache Creek. Onderweg zien we verschillende boerderijen in dezelfde stijl als in Amerika.

Ranches

Hooi wordt hier niet snel binnengehaald maar wordt nog gerust een tijdje achtergelaten op het land.

Ranches

Na een tijdje laten we de groene omgeving achter ons en rijden door een Canadees woestijn landschap waar nauwelijks iets groeit. Inmiddels is het alweer ruim boven de 30 graden.

Canada desert

In Cache Creek rijden we door naar de Historic Hat Creek Ranch. Dit is een oude pleisterplaats voor de postkoetsen met daarom heen een hele boerderij gebouwd. Vandaag is het een soort levend museum.

Historic Hat Creek Ranch

Historic Hat Creek Ranch

Historic Hat Creek Ranch

Historic Hat Creek Ranch

We overnachten in een motel in Cache Creek.

Dag 13: Cache Creek naar Whistler
Als we Cache Creek verlaten om 9:00 is het alweer 24 graden en zonnig, maar gedurende onze rit naar Whistler verandert het weer en wordt het steeds meer bewolkt. De route loopt over en langs allerlei bergen en meertjes. We stoppen eerst bij Duffey Lake voor een paar foto’s.

Duffey Lake

Duffey Lake

En we stoppen ook bij Joffre Lakes waar we een korte wandeling naar een van de drie meertjes maken, tussen de buien door.

Joffre Lakes

Halverwege de middag komen we in Whistler aan. Dit is een wintersport stadje dat o.a. bekend is geworden omdat het samen met Vancouver de Olympische Winterspelen in 2010 heeft georganiseerd. ‘s-Avonds treedt het Vancouver Symphonic orkest gratis op in het Olympic Park.

Vancouver Symphonic @ Whistler

Dag 14: Whistler
Het lijkt erop dat de 30+ graden dagen nu dan eindelijk voorbij zijn. Opnieuw is het bewolkt en rond de 20 graden. We blijven in de buurt van Whistler maar maken wel een paar korte wandelingen. En natuurlijk zijn er altijd watervallen in de buurt te vinden.

Waterfall

Waterfall

Na een heerlijk etentje bij een plaatselijk Indisch restaurant treedt vanavond opnieuw het Vancouver Symphonic Orchestra op, waar heel Whistler op af komt, en lopen we nog een laatste rondje door het stadje voordat we morgen vertrekken naar Vancouver Island.

Vancouver Symphonic Orchestra

Whistler

Lees hier verder voor het laatste deel van de reis.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.