Canada #6

Dag 15: Van Whistler naar Victoria
Op onze 15e dag in Canada maken we de lange reis van Whistler naar Victoria, op het eiland Vancouver Island. Onderweg hebben we een tussenstop bij Shannon Falls, onze laatste waterval die we in Canada zullen zien.

Shannon Falls

Daarna is het een lange rit naar Vancouver, en daar met de auto de boot op voor een 1,5 uur durende overtocht naar de hoofdstad van de provincie: Victoria. Daar aangekomen blijkt er een festival met straatartiesten te zijn. We stoppen even bij een hele grappige act waarbij een arme toerist de pineut is terwijl boven zijn hoofd met brandende fakkels wordt gegooid.

Buskers Festival

Daarna lopen we door naar het parlementsgebouw. Toevallig blijken er vandaag rondleidingen te worden gegeven (normaal is het gebouw niet toegankelijk) en we zijn nog net op tijd voor de laatste rondleiding van de dag. Soms zit het mee 😉 Het gebouw is prachtig van binnen en de gids weet veel interessants te vertellen.

BC Parliament

BC Parliament

Een van de leuke dingen in Victoria is dat er ook watervliegtuigen zijn die continu overvliegen en in de haven landen.

Seaplane taxi's

Dag 16: Victoria
De volgende ochtend bezoeken we het Royal British Columbia Museum, waar onder andere een tijdelijke dinosaurus tentoonstelling is. Opnieuw met het skelet van een Tyrannosaurus Rex.

Dino

Er is ook een vaste tentoonstelling over de oorspronkelijke Indianen bewoners van dit gebied, waarbij ook originele totempalen worden getoond.

Totem poles

Dag 17: Whale Safari, naar Vancouver
Deze dag zullen we Victoria alweer verlaten, maar eerst gaan we een walvis safari doen. Het weer is gelukkig rustig zodat Diana niet zeeziek wordt, maar de walvissen hebben er vandaag geen zin in. Soms zit het ook even tegen 🙁 We zien wel veel zeeleeuwen en een zee-arend onderweg.

Sealion

Diana on whale safari

Bij terugkomst in Victoria rijden we meteen door naar de ferry om de 1,5 uur durende boottocht opnieuw te maken. Halverwege de middag komen we in Vancouver aan, waar in 2010 de Olympische Winterspelen waren. Als eerste gaan we kijken bij Canada Place, waar dagelijks luxe cruiseschepen aanmeren.

Canada Place

Vlakbij is de haven waar de watervliegtuigen aangemeerd liggen, wat een mooie foto bij zonsondergang oplevert.

Seaplanes at sunset

Dag 18: Vancouver
Vandaag gaan we wandelen in het grootste stadspark van Canada: Stanley Park. Eerst stoppen we nog in de buurt van Canada Place voor dit bijzondere beeld van een Orca (gemaakt door een bekende schrijver).

Vancouver art

De wandelroute door het park is bijna 9 kilometer lang. Bij het begin hebben we een mooi uitzicht over de skyline van de stad, met ook veel Canadese gansen vooraan.

Vancouver Skyline

Na zo’n 3 kilometer lopen we onder de grote groene Lions Gate Bridge, waar we een paar dagen eerder nog overheen gereden zijn.

Lions Gate Bridge

Als we het park bijna uit zijn zien we ineens een wasbeer. Deze loopt zo dicht bij dat het nog moeilijk is om een foto ervan te maken (even hurken om de foto te maken is niet verstandig aangezien wasberen erg gevaarlijk kunnen zijn).

Raccoon

Een paar meter verder zien we twee kleine wasberen in de boom vluchten. Niet iedere toerist heeft ze echter gezien.

Raccoon

Daarna lopen we naar het stadsdeel Gastown waar we bij een lokale brouwerij lekker kunnen eten met een nog lekkerder biertje erbij. Jan heeft iets meer dorst dan Diana.

Steamworks Brewery

Dag 19: Vancouver
Op onze laatste volle dag in Vancouver gaan we naar het bekende Vancouver Aquarium, waar allerlei vissen, kikkers, dolfijnen en nog meer dieren te zien zijn. De zeeleeuwen hier maken er een show van door hard te brullen en iedereen aan te kijken.

Vancouver Aquarium

Het aquarium heeft ook enkele beluga’s, een zeldzaam soort witte dolfijnen. Deze zijn bijna nergens te zien, dus dit is echt heel bijzonder.

Vancouver Aquarium

Aan het eind van de middag verlaten we het aquarium weer, en lopen door naar Chinatown, waar alle chinezen in Vancouver bij elkaar wonen. In deze wijk is ook de Dr. Sun Yat-Sen Garden, een volledig in Chinese stijl gebouwde chinese tuin met omringende gebouwen.

Dr. Sun Yat-Sen Garden

Dag 20: Naar huis
Vandaag is de dag dat we terug reizen. Omdat ons vliegtuig pas ‘s-middags vertrekt hebben we de ochtend nog om iets leuks te doen. We besluiten om naar het Museum of Vancouver te gaan waar tentoonstellingen zijn over de geschiedenis van Vancouver. Ook is er een tijdelijke tentoonstelling over neonverlichting, aangezien Vancouver in de jaren 50 en 60 de meeste neonverlichting ter wereld had (zelfs meer dan Las Vegas). In die tijd waren er 19.000 neon objecten in de stad.

Museum of Vancouver

Om 12:00 rijden we weg bij het museum. Bij de luchthaven leveren we na 3 weken onze Chevy Impala weer in, en begint het wachten op onze terugvlucht die 10 uur zal duren. Dat geeft ons mooi de tijd om alvast na te denken waar we volgend jaar op vakantie gaan 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.