USA 2010 #3

Bij ons laatste bericht waren we nog in Sheridan. De dag erna zijn we de bergen overgestoken naar het westernplaatsje Cody, gesticht door Buffalo Bill. Onderweg bleek het een beetje kouder dan waarop we gekleed waren.

Summer vacation

Direct na de bergen zijn we eerst nog Bighorn National Recreational Area binnengereden op zoek naar mustangs (wilde paarden). We hebben er vier gevonden en ook een mooi uitzicht op de canyon.

Bighorn National Recreational Area

In Cody hebben we het Buffalo Bill Museum bezocht, een verzameling van originele western huizen en huifkarren, en we hebben een all-you-can-eat buffet genoten (met heeeeeel veel vlees) in het Irma Hotel (ook al gesticht door Buffalo Bill).

Cody

Vanuit Cody zijn we het Yellowstone National Park binnengereden. Eerst opnieuw een koude verrassing als het Yellowstone Lake nog steeds deels bevroren blijkt. Daar staan we dan in een t-shirt 😉

Frozen lake in june

We verblijven in West Yellowstone, een klein dorpje net buiten het park. De tweede dag (zondag) rijden we een rondje langs de geisers in het zuiden van het park. Onderweg hebben we nog even een opstopping.

Traffic jam

Het is af en toe wel wat mistig met al dat stoom uit de vulkanische grond, en die zwavellucht is ook wel wennen. Maar het is wel fascinerend om overal die rookpluimen uit de grond te zien komen met opborrelend kokend water en modder.

Geysers

En natuurlijk hebben we ook de beroemste geiser ter wereld bezichtigd. We bleken precies op tijd te zijn aangekomen bij Old Faithfull.

Old Faithful

Vandaag, onze derde dag in het park, begon met een lange file in het park. Na een uur kwamen we er achter waarom we toch zo lang stil stonden… Een kudde bizons had besloten om de weg te blokkeren waardoor we maar stapvoets door de kudde heen konden slalommen. Uiteindelijk kwamen we erdoor en werden we in het noorden van het park verrast door een beer met twee kleintjes die langs de weg liepen. Helaas waren ze weer snel weg waardoor we nog wel een glimps van ze konden opvangen maar helaas geen foto’s.
Een paar uur later werd Diana opzij gezet door de politie (die witte Prius is van ons).

Pulled over

Grapje 😉

Een eindje van de weg blijkt namelijk opnieuw de beer (een grizzly!) met twee kleintjes rond te lopen. De hele weg staat binnen de kortste keren vol met auto’s, fotografen en drie park rangers die het verkeer in goede banen leiden. En ervoor zorgen dat iedereen op veilige afstand van de beren blijft.

Grizzly with cubs

Na deze geweldige belevenis hebben we nog de Virginia Cascades bekeken, een wild stromend riviertje waar Jan gevaarlijke capriolen met fototoestel en statief uithaalde om onderstaande foto te kunnen maken:

Virginia Cascades

Later meer!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.