Canada #1

Dag 1: Calgary
Na een vlucht van 9 uur zijn we in Calgary aangekomen. Direct op het vliegveld worden we al opgewacht door een uitzinnige menigte en een country band (nee, echt waar!). Het is de week van de 100-ste Stampede, een jaarlijks evenement vol met rodeo’s, paard-met-wagen rennen en kermis in een. Heel Calgary viert zijn verleden als een echt wild-west stadje en dat willen ze weten.

In Calgary starten we door de Stephen Avenue Walk te lopen. Dit was ooit de hoofdstraat van het wild-west stadje en laat nog steeds een aantal historische huizen zien. Het is echter vooral bars en restaurants, afgewisseld met country & western kledingwinkels.


8th Avenue, Calgary

Voordat we onze jetlag gaan uitslapen bekijken we eerst de Calgary Tower, met 190 meter het hoogste gebouw van de stad.


Calgary Tower

En zo ziet 190 meter onder je voeten er uit:

190 meters below us

Inmiddels is het 19:00 in Calgary, maar 03:00 in Nederland, en dus de hoogste tijd om ons bed op te zoeken.

Dag 2: Royal Tyrell Museum of Paleontology
De tweede dag rijden we vanuit Calgary naar Drumheller, een ritje van 2 uur, waar het beroemde Royal Tyrell museum ligt. Deze streek is beroemd door het aantal opgegraven dinosaurus skeletten, en er worden nog elk jaar nieuwe vondsten gedaan. Het museum is prachtig vormgegeven en heeft verschillende bijzondere skeletten en andere vondsten tentoongesteld.

Royal Tyrell

Royal Tyrell

T-Rex

Royal Tyrell

Als je deze ziet ben je blij dat het maar een skelet is 🙂

T-Rex

We eindigen de dag weer in een restaurant op Stephen Avenue, met overal om ons heen de cowboy hoeden. Inmiddels is het 34 graden, wat niet echt normaal is voor Canada (of voor ons).

Calgary Stampede is in town

Dag 3: Heritage Village & Banff
We hadden gepland om de ochtend van de derde dag te besteden in het “levend openlucht museum” in Calgary, maar dit museum blijkt zo leuk en interessant te zijn dat het heel wat uurtjes meer worden. Overal lopen mensen rond gekleed in de historische kledij die alles weten te vertellen over het leven vroeger in Canada. Ook de iets recentere geschiedenis van rond 1910 komt ruim aan bod.

Heritage Village, Calgary

Overal kun je naar binnen en er rijden paard met wagen rond, oude auto’s en natuurlijk ook een stoomlocomotief.

Heritage Village, Calgary

Heritage Village, Calgary

Uiteindelijk moeten we dan toch echt weg, aangezien we nog een rit naar Banff voor de boeg hebben. Banff is een dorpje midden in het Banff National Park. En Nationaal Park betekent in dit geval dat je ook zomaar wilde dieren in het dorp zelf tegen kunt komen.

Local wildlife @ Banff

Als je in het dorp staat en je kijkt om je heen, kun je overal de indrukwekkende bergen van de Canadese Rocky Mountains zien.

Banff

Na een lekkere pizza met Canadees biertje gaan we even goed uitrusten. Morgen gaan we het Nationale Park verkennen.

Lees hier verder…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.